Dobývání 4000m vrcholů s Pavlem Paloncým

Dobývání 4000m vrcholů s Pavlem Paloncým

02 Nov 2023Team Sens

Dobrodruh a ambasador Sensu Pavel Paloncý nám vypráví o jeho nedávném horském dobrodružství, kdy se jeho týmu podařilo zdolat úžasných 8 evropských čtyřtisícovek za tři dny a produkty Sens tam byly s ním.



Co jsi měl v téhle cestě za cíl?


Mockrát jsem v poslední době upřednostnil práci před horama. Takže jsem se prostě chtěl vrátit do hor, do výšky, užít si lezení a prostě strávit čas v alpském terénu. A také jsem se chtěl do toho opět dostat, jako příprava na další akce, vyšší a náročnější hory, protože tímto nemíním skončit, ale naopak chci do hor dál a výš. 


Kamarád se snaží vystoupit na všechny evropské 4000ky, z 82 mu jich zbývalo 20 - těch nejtěžších a chtěl svoji sbírku rozšířit. To samo o sobě zaručovalo, že to bude zajímavá trasa. Nakonec jsme jich na této výpravě zdolali 8.

 


Jaké produkty Sens jsi měl sebou?


Měl jsem 2 ks Sens Adventure Menu, 1 balení Sens Proteinové Snídaně, 3 ks Sens Pleasure proteinovek, 1 ks Sens Serious proteinovek. To jsou nejen všechny produkty Sens, ale téměř všechno jídlo co jsem měl (nad rámec toho jsem měl 2 zbytky oříškové pasty v tubě a dvě okurky na první večeři). 


Celkově jsem se snažil jít na lehko a na jídle jsem šetřil co to šlo. Měl jsem toho málo, ale vzhledem k tomu, že jsme šli jen na tři dny a lezení intenzivní, maximálně jsem se soustředil, tak mi jídlo ani nechybělo. Ještě jsem jedno Sens Adventure Menu a dvě tyčky donesl zpět dolů.


Jak ti chutnala Sens Proteinové Snídaně?


Chutnala. Snídaně ve 3:00 bylo poslední teplé jídlo, které jsme poslední den jedli a byla velmi jemná a příjemná před nekonečným posledním dnem. Celkově to bylo poslední jídlo zhruba do poledne.


Co říkáš na Sens Adventure Menu?


Na takovéto výpravě do hor šetřím hmotnost úplně maximálně, takže freeze-dried jídlo je to nejlepší co si člověk může s sebou vzít. Vždycky mi přišlo, že Sens těstoviny zasytí mnohem víc než klasické. O to víc se hodí na hory, protože tam se váha šetří všude a tady to není na úkor chuti.

 

 

Pavel je aktuálně na výpravě v Nepálu. Tak mu přejeme hodně štěstí a skvělé podmínky na všech jeho dalších dobrodružstvích!

Navštiv náš e-shop a ulov si tvého Sens parťáka na tvoji příští výpravu.

Šťastnou cestu!

 

More articles