Blog

Dobývání 4000m vrcholů s Pavlem Paloncým
02 Nov 2023
Dobrodruh a ambasador Sensu Pavel Paloncy nám vypráví o jeho nedávném horském dobrodružství, kdy se jeho týmu podařilo zdolat úžasných 8 evropských čtyřtisícovek za tři dny a produkty Sens tam byly s ním.
Posíláme energii lékařům!
10 Nov 2020
Moc si v těchto nelehkých časech vážíme podpory, které se nám dostává. Protože víme, jak důležitá teď vzájemná pomoc je, rozhodli jsme se v tomto řetězu dobrých skutků pokračovat a podpořit ty, kteří bojují v první linii. Stali jsme se partnery skvělého projektu #EnergiLékařům, který posílá energii v podobě výživných svačin doktorům, sestrám a dobrovolníkům v boji s celosvětovou epidemii.
Zákulisí cvrččí farmy – Je to bezpečné a hygienické?
30 Sep 2020
Hygiena a bezpečnost chovu cvrčků je předmětem spousty dotazů. Stále je to poměrně nová věc, takže chápeme určité obavy. V tomto článku se pokusíme ukázat, co na naší farmě pro hygienu děláme a díky čemu je cvrččí protein zcela bezpečný.
Největší cvrččí farma na světě má zachránit planetu
11 Sep 2020
Náš současný potravinářský průmysl je v zoufalém stavu. Něco se musí změnit, aby se stal dlouhodobě udržitelným. Možná víš o veganském burgeru, který se skládá z 24 ultra-zpracovaných ingrediencí nebo o mase z laboratoře, na které by si člověk musel vzít hypotéku. My jsme rádi, že na tomto problému současně pracuje spousta lidí po celém světě, každý se svou unikátní vizi. My vidíme jako nejsnazší a nejdostupnější řešení cvrččí protein.
Zákulisí cvrččí farmy – Co potřebují cvrčci k životu?
24 Aug 2020
Chov cvrčků je stále relativně novým oborem a proto není zcela jasné, jak by mělo vypadat ideální prostředí pro jejich život na farmě. Pojďme se podívat, jak přistupujeme k osvětlení, kontrole teploty, materiálům a dalším aspektům životního prostředí cvrčka na naší farmě.
Sens je ve finále cen SDG - Cíle udržitelného rozvoje
24 Aug 2020
Byli jsme nominováni do finále pro veřejné hlasování soutěže Ceny SDG, Sustainable Development Goals neboli Cíle udržitelného rozvoje, organizované Asociací společenské odpovědnosti. Sens Foods přispívá k třem cílům Konec hladu, Odpovědná výroba a spotřeba a Klimatická opatření. Budeme rádi, když nás ve snaze o udržitelný rozvoj podpoříš svým hlasem.