MAXIMAL GOOD,
MINIMAL BAD
Známe to všichni. Letadlo nás dopraví do těch nejúžasnějších koutů světa, ale nestojí nás to jen cenu letenky. Za super zážitek platíme i obrovskou uhlíkovou stopou. Každá mince má totiž dvě strany. My v Sens se snažíme dělat maximum dobrého a přitom minimalizovat to špatné. A práce na tom "dobrém" pro nás není jen marketingová fráze, je to naše srdcová záležitost.
MAXIMAL GOOD,
MINIMAL BAD
Známe to všichni. Letadlo nás dopraví do těch nejúžasnějších koutů světa, ale nestojí nás to jen cenu letenky. Za super zážitek platíme i obrovskou uhlíkovou stopou. Každá mince má totiž dvě strany. My v Sens se snažíme dělat maximum dobrého a přitom minimalizovat to špatné. A práce na tom "dobrém" pro nás není jen marketingová fráze, je to naše srdcová záležitost.
Farma
budoucnosti
Organizace spojených národů v roce 2013 zveřejnila vědeckou publikaci, která navrhuje řešení pro současnou neudržitelnou produkci masa – cvrččí protein. A roky se nic nestalo. Na pultech supermarketů nebyly produkty s cvrččím proteinem k sehnání. Chopili jsme se téhle výzvy a rozhodli se být v čele nové systematické změny. Postavili jsme největší cvrččí farmu na světě.
PROZKOUMEJ NAŠI FARMUFarma budoucnosti
Organizace spojených národů v roce 2013 zveřejnila vědeckou publikaci, která navrhuje řešení pro současnou neudržitelnou produkci masa – cvrččí protein. A roky se nic nestalo. Na pultech supermarketů nebyly produkty s cvrččím proteinem k sehnání. Chopili jsme se téhle výzvy a rozhodli se být v čele nové systematické změny. Postavili jsme největší cvrččí farmu na světě.
Udržitelnost a minimální dopad
Chceme víc než jen sázet stromy za vlastní karbonovou stopu nebo tvrdit, že papírové tašky zachrání planetu. Pro nás je udržitelnost o změně systému.
Měníme to, jak jíme
1 – Udržitelná produkce bílkovin
Náš tým vědců pilně pracuje na zefektivnění produkce na farmě. Chov cvrčků je ale velkou výzvou. Nemá za sebou totiž desítky let výzkumů. Třeba kuřata se chovají už přes 80 let, a i proto je kuřecí maso opravdu levné. Řešení rovnice “kolik přírodních zdrojů je potřeba na 1 kg bílkovin” ale vychází lépe pro cvrčky. Už teď víme, že tento udržitelný zdroj bílkovin má zároveň potenciál být tím nejlevnějším.
2 – Cvrčci jako součást jídelníčku
Je jedno jestli se rozhodneš pro proteinové tyčinky nebo bezlepkové těstoviny. Všechny naše produkty skvěle vypadají a výborně chutnají! V roce 2016 jsme začali s nápadem a malou kampaní na Kickstarteru. Dnes už díky Sens slyšeli o cvrččím proteinu miliony lidí. Sens produkty jsou pro něj totiž ta nejlepší reklama!
Měníme to,
jak jíme
1 – Udržitelná produkce bílkovin
Náš tým vědců pilně pracuje na zefektivnění produkce na farmě. Chov cvrčků je ale velkou výzvou. Nemá za sebou totiž desítky let výzkumů. Třeba kuřata se chovají už přes 80 let, a i proto je kuřecí maso opravdu levné. Řešení rovnice “kolik přírodních zdrojů je potřeba na 1 kg bílkovin” ale vychází lépe pro cvrčky. Už teď víme, že tento udržitelný zdroj bílkovin má zároveň potenciál být tím nejlevnějším.
2 – Cvrčci jako součást jídelníčku
Je jedno jestli se rozhodneš pro proteinové tyčinky nebo bezlepkové těstoviny. Všechny naše produkty skvěle vypadají a výborně chutnají! V roce 2016 jsme začali s nápadem a malou kampaní na Kickstarteru. Dnes už díky Sens slyšeli o cvrččím proteinu miliony lidí. Sens produkty jsou pro něj totiž ta nejlepší reklama!
Proč jsme
postavili farmu
v Thajsku
Stejně jako čokoláda, datle nebo buráky, ani cvrččí protein v našich tyčinkách nepochází z Evropy. Je to ale jen přechodná fáze. Naši thajskou farmu vnímáme jako pilotní farmu, kde chceme hlavně zkoumat a optimalizovat produkci. Až vyroste poptávka po cvrččím proteinu, těšíme se na to, že tyto automatizované a efektivní cvrččí farmy budou stát na okraji každého velkého města - cvrččí prášek se tak stane opravdovou “lokální” potravinou.Thajsko jsme zvolili proto, že cvrčci jsou zde běžnou potravinou. Spolupracujeme zde s univerzitami a zaměstnáváme lidi, kteří mají s chovem cvrčků přímé zkušenosti. Teplé počasí farmě taky přeje.
Na čem ještě
pracujeme?
Plánů a nápadů na vylepšení máme dost, ale protože jsme zatím ještě dost malá firma, postupujeme pomalu. Teď pomineme, že občas chodíme pozdě na týdenní meetingy a někdy prasíme fast food. Je tu několik oblastí, na které bychom se chtěli opravdu zaměřit. Jednou z nich je řešení kompostovatelných obalů. S těmi, které jsou v současnosti na trhu k dispozici, by byly naše proteinovky do dvou měsíců tvrdé jako kámen a naše krekry by za chvíli navlhly a ztratily “křup”. Zatím tedy dáváme přednost trvanlivosti jídla a recyklaci plastových obalů necháváme na tobě. Hned jak objevíme funkční řešení, jdeme do něj!
Proč jsme
postavili farmu
v Thajsku
Stejně jako čokoláda, datle nebo buráky, cvrččí protein v našich tyčinkách nepochází z Evropy. Je to nicméně jen přechodná fáze. Naši farmu vnímáme jako tzv. pilotní farmu, kde chceme více zkoumat a optimalizovat produkci. Až vyroste poptávka po cvrččím proteinu, chceme tyto automatizované a efektivní cvrččí farmy vidět na prahu každého velkého města - opravdová “lokální” potravina.
Thajsko jsme zvolili kvůli jejich velkým zkušenostem s farmařením cvrčků. Spolupracujeme s tamějšími univerzitami a zaměstnáváme lidi, kteří mají s chovem cvrčků přímé zkušenosti. Teplé počasí farmě taky přeje.
Na čem ještě
pracujeme?
Zlepšujeme toho hromadu, ale je nám jasné, že jako malá firma nemůžeme vyhrát všechny bitvy. Teď pomineme, že jsme často pozdě na týdenní meetingy a někdy prasíme fast food. Je několik oblastí, na které bychom se chtěli opravdu zaměřit.
Například zatím neexistuje žádné dobré řešení kompostovatelných obalů. S fóliemi, které jsou nyní k dispozici by byly naše proteinovky do dvou měsíců tvrdé jako kámen a naše krekry by za chvíli navlhly a ztratily “křup”. Nejsme firma na vývoj nových obalů. Dáváme tedy přednost trvanlivosti jídla. Recyklaci plastových obalů tedy musíme prozatím nechat na vás. Hned jak objevíme funkční řešení, jdeme do něj!
Proč jsme postavili
farmu v Thajsku
Stejně jako čokoláda, datle nebo buráky, ani cvrččí protein v našich tyčinkách nepochází z Evropy. Je to ale jen přechodná fáze. Naši thajskou farmu vnímáme jako pilotní farmu, kde chceme hlavně zkoumat a optimalizovat produkci. Až vyroste poptávka po cvrččím proteinu, těšíme se na to, že tyto automatizované a efektivní cvrččí farmy budou stát na okraji každého velkého města - cvrččí prášek se tak stane opravdovou “lokální” potravinou.Thajsko jsme zvolili proto, že cvrčci jsou zde běžnou potravinou. Spolupracujeme zde s univerzitami a zaměstnáváme lidi, kteří mají s chovem cvrčků přímé zkušenosti. Teplé počasí farmě taky přeje.
Na čem ještě
pracujeme?
Plánů a nápadů na vylepšení máme dost, ale protože jsme zatím ještě dost malá firma, postupujeme pomalu. Teď pomineme, že občas chodíme pozdě na týdenní meetingy a někdy prasíme fast food. Je tu několik oblastí, na které bychom se chtěli opravdu zaměřit. Jednou z nich je řešení kompostovatelných obalů. S těmi, které jsou v současnosti na trhu k dispozici, by byly naše proteinovky do dvou měsíců tvrdé jako kámen a naše krekry by za chvíli navlhly a ztratily “křup”. Zatím tedy dáváme přednost trvanlivosti jídla a recyklaci plastových obalů necháváme na tobě. Hned jak objevíme funkční řešení, jdeme do něj!
Napadá tě něco, co bychom mohli zlepšit?
Napiš na hello@sensfoods.com.