Cookies z cvrččí mouky

Cookies z cvrččí mouky

04 Oct 2021Team Sens

Cvrččí mouka je stále populárnější jako přísada do pečení. A my čím dál tím častěji dostáváme krásné fotografie a recepty na různé dobroty, které jste z ní připravili. Moc díky, jste skvělí! Ty nejlepší z nich zveřejníme zde na našem blogu pro inspiraci ostatním.

Podle tohoto receptu si připravíte 25 lahodných sušenek. Nejsou to však jen tak ledajaké sušenky. Není v nich žádná pšeničná mouka (tedy bezlepkové), ale naopak je v nich spousta cvrččí mouky. Takže si můžete být jisti, že tyto sušenky obsahují mnohem více bílkovin než většina těch, které jste kdy vyzkoušeli. Je to navíc super rychlý recept  jen 13 minut na pečení a kolem 20 minut na přípravu. Vyzkoušejte ho a dejte nám vědět, jak se vám povedl!


Cookies z cvrččí mouky

Složení:

100 g cvrččí mouky
1 ½ lžičky prášku do pečiva
1 lžička skořice
2 vejce
30 ml minerální vody
120 g hořké čokolády (79 % kakaa)
80 g arašídů
5 lžic datlového sirupu
4 banány
4 lžíce kokosového oleje

Návod:

1. V míse smíchejte cvrččí mouku, prášek do pečiva, skořici, nakrájenou hořkou čokoládu, kousky banánu a nasekané arašídy.
2. Do suché směsi přidejte datlový sirup, vejce, minerální vodu a rozpuštěné kokosové máslo.
3. Směs zpracujte do zhoustnutí.
4. Lžící pokládejte hromádky těsta na pečicí papír.
5. Pečeme asi 13 minut při 190 °C.
6. Sušenky nechte vychladnout na vyhřátém plechu.

Nevypadá to lahodně? Objednejte naši cvrččí mouku a připravte si také vlastní výživnou pochoutku! Chcete se o cvrččí mouce dozvědět víc? Přečtěte si článek o naší cvrččí farmě.

More articles