Cvrččí mouka je stále populárnější jako přísada do pečení. A my čím dál tím častěji dostáváme krásné fotografie a recepty na různé dobroty, které jste z ní připravili. Moc díky, jste skvělí! Ty nejlepší z nich zveřejníme zde na našem blogu pro inspiraci ostatním.
Podle tohoto receptu si připravíte 25 lahodných sušenek. Nejsou to však jen tak ledajaké sušenky. Není v nich žádná pšeničná mouka (tedy bezlepkové), ale naopak je v nich spousta cvrččí mouky. Takže si můžete být jisti, že tyto sušenky obsahují mnohem více bílkovin než většina těch, které jste kdy vyzkoušeli. Je to navíc super rychlý recept – jen 13 minut na pečení a kolem 20 minut na přípravu. Vyzkoušejte ho a dejte nám vědět, jak se vám povedl!
Cookies z cvrččí mouky
Složení:
100 g cvrččí mouky
1 ½ lžičky prášku do pečiva
1 lžička skořice
2 vejce
30 ml minerální vody
120 g hořké čokolády (79 % kakaa)
80 g arašídů
5 lžic datlového sirupu
4 banány
4 lžíce kokosového oleje
Návod:
1. V míse smíchejte cvrččí mouku, prášek do pečiva, skořici, nakrájenou hořkou čokoládu, kousky banánu a nasekané arašídy.
2. Do suché směsi přidejte datlový sirup, vejce, minerální vodu a rozpuštěné kokosové máslo.
3. Směs zpracujte do zhoustnutí.
4. Lžící pokládejte hromádky těsta na pečicí papír.
5. Pečeme asi 13 minut při 190 °C.
6. Sušenky nechte vychladnout na vyhřátém plechu.
Nevypadá to lahodně? Objednejte naši cvrččí mouku a připravte si také vlastní výživnou pochoutku! Chcete se o cvrččí mouce dozvědět víc? Přečtěte si článek o naší cvrččí farmě.