Věděli jste, že cvrččí mouka se dá použít téměř do každého receptu? V kuchyni se dá využít na mnoho způsobů a nejlepší na ní je, že nemá velký vliv na chuť hotového jídla. Věříme, že se časem stane běžnou součástí každé moderní domácnosti. Pokud chcete začít experimentovat, máme pro vás několik tipů.
Cvrččí mouka nemá žádnou chuť
Spoustě lidí se představa pojídání brouků nepozdává, ale paradoxně chuť je jednou z největších výhod hmyzí mouky. Například cvrččí mouku lze v receptu poměrně snadno zamaskovat. V kombinaci s ostatními surovinami o ní ani nebudete vědět.
Pečení s cvrččí moukou
Cvrččí mouka má vysoký obsah bílkovin, což znamená, že před pečením musíte přidat další mouky a vytvořit moučnou směs. Dobrou volbou jsou mouky, které obsahují hodně škrobu nebo vlákniny. Dobře poslouží například tapioková mouka, kokosová mouka nebo jakákoli jiná bezlepková mouka smíchaná s cvrččí moukou. Poměr se u jednotlivých receptů liší, ale cvrččí mouka obvykle nebude tvořit více než čtvrtinu směsi.
Recept: Lívance z cvrččí mouky
Pokud chcete na začátek vyzkoušet něco rychlého, snadného a chutného, tyto lívance vás nezklamou!
Co budete potřebovat:
1 banán
3 vejce
1 lžíce cvrččí mouky
3 lžíce tapiokové mouky
Návod:
Všechny ingredience rozmixujte v mixéru, až vznikne hladké palačinkové těsto. Pokud je příliš vodnaté, neváhejte přidat tapioku.
Lívance smažte na pánvi s trochou rozehřátého oleje nebo másla.
Servírujte s lesními plody, rozpuštěnou čokoládou, kokosovými vločkami nebo jednoduše s čímkoli, co máte rádi.
Nemáte zatím odvahu na experimenty cvrččí mouku, ale jste zvědaví, jak cvrčci chutnají? Pak vyzkoušejte naše tyčinky z cvrččí mouky.