Další v řadě míst, kde najdete výrobky SENS s cvrččí moukou je studio jógy Namastery. Máme velkou radost, že jsme navázali spolupráci s dalším prostorem, kde lidé pracují na svém rozvoji a záleží jim na tom, co jí. Vyzpovídali jsme pro vás zakladatelku studia Barbaru Skuherskou, abyste Namastery trochu lépe poznali.
Proč jste se v Namastery rozhodli prodávat SENS tyčinky?
V našem areálu Namastery a sousední Ecce Vity se hodně řeší zdraví člověka z holistického pohledu, takže přestože se ve studiu věnujeme primárně fyzickému pohybu, chceme, aby si u nás lidé mohli koupit věci, které je po všech stránkách maximálně podpoří. Co se týče potravin, snažíme si vybírat produkty, které fungují jako palivo, nikoliv jako brzda. Jsme přesvědčení, že tyčinky SENS naše představy splňují.
Jakou tyčinku nebo příchuť máš nejraději?
Já si momentálně hodně ujíždím na višňové, na druhém místě je u mě ananasová. Kojím a hodně pracuju, takže teď volím “energy" varianty. Ve studiu se nejvíc prodává Tmavá čokoláda & Sezam a také Ananas & Kokos.
Jak hodnotíš SENS tyčinky ve srovnání s běžnými?
Běžně dostupné tyčinky mi nevyhovují z několika důvodů. Obsahují buď příliš velké množství rychlých cukrů, nebo jsou tam nekvalitní suroviny, umělá sladidla a jiné umělé ingredience, které v těle napáchají více škody, než užitku. Z těchto důvodů jsem tento typ tyčinek úplně přestala jíst, i když měly nálepku raw nebo bio.
Jak tyčinka zapadá do tvé stravy?
SENS tyčinku si dávám, když mám hlad a nestíhám se pořádně najíst. Většinou si ji dávám místo nějakého hlavního jídla, sem tam odpoledne, když je do večeře daleko a potřebuju fungovat na 100%.
Jak lidi reagují na to, že je v SENS tyčinkách cvrččí mouka?
Často jsou opravdu překvapeni. Pro většinu lidí je to exotická surovina a netuší, že by se s ní mohli setkat v proteinové tyčince. Lidé, kteří hodně cestují a mají rádi mezinárodní kuchyni, jsou většinou ti, kteří se nebrání vyzkoušet a tyčinku si rychle oblíbí. Ne vždy to ale jde tak hladce.
Jednou jsme věnovali tyčinku SENS naší velmi sympatické klientce a dali jí k tomu letáček, aby si k tomu vše sama přečetla. Ona po chvíli přišla a pochvalovala si, jak jí chutná. My jsme jí řekli: “Viďte, ani nejde poznat, že jsou tam cvrčci!”. Ona na nás vykulila oči, pak koukla na leták a začala nám naznačovat, že asi bude potřebovat kyblík :-) Naštěstí jsme tyčinku rychle týmově obhájili a kyblík nebylo potřeba. Dokonce pak tyčinku dojedla a příště si koupila další.
Přijde ti, že se mění přístup lidí k jedlému hmyzu?
V okruhu lidí, které znám, je asi příliš brzy na hodnocení. Pro mě osobně se za rok se SENS tyčinkami přístup změnil hodně. Pamatuji si, že jsem ještě před pár lety viděla dokument, jak turisté někde v tropických krajinách zkoušejí smažený hmyz jako místní delikatesu a říkala jsem si, že bych to v životě nezvládla pozřít. Překvapivě, ve formě SENS tyčinek jsem neměla problém, prostě jsem si kousla a nepřemýšlela jsem. Asi je pro mě rozdíl cvrček a cvrččí mouka jako součást běžné potraviny.
Sledujte Namastery, studio pro jógu a nespoutané zážitky!