Přeskočit na obsah

Blog

Největší cvrččí farma na světě má zachránit planetu
11 Sep 2020
Náš současný potravinářský průmysl je v zoufalém stavu. Něco se musí změnit, aby se stal dlouhodobě udržitelným. Možná víš o veganském burgeru, který se skládá z 24 ultra-zpracovaných ingrediencí nebo o mase z laboratoře, na které by si člověk musel vzít hypotéku. My jsme rádi, že na tomto problému současně pracuje spousta lidí po celém světě, každý se svou unikátní vizi. My vidíme jako nejsnazší a nejdostupnější řešení cvrččí protein.
Sens je ve finále cen SDG - Cíle udržitelného rozvoje
24 Aug 2020
Byli jsme nominováni do finále pro veřejné hlasování soutěže Ceny SDG, Sustainable Development Goals neboli Cíle udržitelného rozvoje, organizované Asociací společenské odpovědnosti. Sens Foods přispívá k třem cílům Konec hladu, Odpovědná výroba a spotřeba a Klimatická opatření. Budeme rádi, když nás ve snaze o udržitelný rozvoj podpoříš svým hlasem.
Infografiky: Vše, co potřebuješ vědět o problému s masem
13 Aug 2020
Máme problém s masem? Možná. Záleží, jak definuješ problém. Jsou lidé, kteří si myslí, že kvůli masu se naše planeta v budoucnu stane neobyvatelnou. Zní to trochu přitažené za vlasy? Přečti si příběh o tom, jak produkujeme maso v tomto článku a udělej si vlastní názor.
Hmyz je 100x udržitelnější
15 Aug 2018
Lidská populace roste tempem 80 milionů za rok a odhaduje se, že v roce 2050 dosáhne 9 miliard. Na světě nás bude o 2 miliardy více lidí a s naším současným potravinářským systémem nebudeme schopni vyprodukovat dostatek bílkovin, abychom všechny nasytili. Přírodní zdroje využíváme rychleji, než se stačí obnovovat. Něco v naší stravě se musí dramaticky změnit, ale co? To zatím nevíme. Jedení hmyzu je ale momentálně ta nejjednodušší a nejzásadnější změna k lepšímu, kterou můžeme udělat.