Blog
Náš současný potravinářský průmysl je v zoufalém stavu. Něco se musí změnit, aby se stal dlouhodobě udržitelným. Možná víš o veganském burgeru, který se skládá z 24 ultra-zpracovaných ingrediencí nebo o mase z laboratoře, na které by si člověk musel vzít hypotéku. My jsme rádi, že na tomto problému současně pracuje spousta lidí po celém světě, každý se svou unikátní vizi. My vidíme jako nejsnazší a nejdostupnější řešení cvrččí protein.
Byli jsme nominováni do finále pro veřejné hlasování soutěže Ceny SDG, Sustainable Development Goals neboli Cíle udržitelného rozvoje, organizované Asociací společenské odpovědnosti. Sens Foods přispívá k třem cílům Konec hladu, Odpovědná výroba a spotřeba a Klimatická opatření. Budeme rádi, když nás ve snaze o udržitelný rozvoj podpoříš svým hlasem.
Máme problém s masem? Možná. Záleží, jak definuješ problém. Jsou lidé, kteří si myslí, že kvůli masu se naše planeta v budoucnu stane neobyvatelnou. Zní to trochu přitažené za vlasy? Přečti si příběh o tom, jak produkujeme maso v tomto článku a udělej si vlastní názor.
Lidská populace roste tempem 80 milionů za rok a odhaduje se, že v roce 2050 dosáhne 9 miliard. Na světě nás bude o 2 miliardy více lidí a s naším současným potravinářským systémem nebudeme schopni vyprodukovat dostatek bílkovin, abychom všechny nasytili. Přírodní zdroje využíváme rychleji, než se stačí obnovovat. Něco v naší stravě se musí dramaticky změnit, ale co? To zatím nevíme. Jedení hmyzu je ale momentálně ta nejjednodušší a nejzásadnější změna k lepšímu, kterou můžeme udělat.