V tomto článku se zaměříme na to nejdůležitější, co na naší farmě máme, na cvrčky samotné. Společně projdeme celý životní cyklus cvrčka od vajíčka až po dospělost. Podíváme se na fotky cvrčkům v různých stádiích vývoje a prostředí, ve kterém žijí.
Inkubace
Život každého cvrčka začíná vajíčkem. Toto vajíčko stráví přibližně týden v inkubační místnosti, která je velice teplá a vlhká, protože přesně takové podmínky vajíčkům při inkubaci vyhovují.
Líhnutí
Po prvním týdnu vajíčko přemístíme do líhnoucí místnosti, proces líhnutí totiž vyžaduje naopak teplotu nižší, podobnou běžné pokojové teplotě. Po přibližně 2-3 dnech v této místnosti se cvrček vylíhne.
Hlavní fáze života
Když je cvrčkovi jeden den, tak jej opět stěhujeme. Tentokrát se podívá do hlavní místnosti s modrými boxy, kterou už dobře znáte. Zde cvrček stráví většinu svého života. Najde tady dostatek krmiva a zdroj vody. Může se zde pohybovat a schovávat v kartónech od vajíček, kterých má k dispozici opravdu spoustu. Když je cvrčkovi 32 dní, tak dosahuje věku, který je ideální pro sklizeň.
Hibernace
Cvrčci, kteří jsou vybraní pro sklizeň jsou přesunuti ve svých modrých boxech do oddělené místnosti, kde jsou schlazeni tak, aby přešli do hibernace. Hibernace je přirozený proces, kterým cvrčci procházejí i v přírodě a může jej spustit například velmi chladné ráno. Celý jejich metabolismus se postupně zastaví a v tu chvíli mohou být bezpečně a eticky sklizeni zamražením.
Dospělost
Cvrčci, kteří nebyli vybrání pro sklizeň dosahují dospělosti. V tomto období začnou jíst daleko více, ale již nerostou. Energii navíc používají k tvorbě a kladení vajíček a dávají tak vzniknout nové generaci.
Podpořte udržitelný startup s velkou misí, vyzkoušejte Sens produkty
Misí Sens je, aby cvrččí protein chutnal lahodně a vypadal skvěle! Můžete to vyzkoušet díky našim neodolatelným tyčinkám, bezlepkovým těstovinám, slaným proteinovým krekrům, cvrččí mouce na pečení nebo výživnému čokoládovému protein blendu.