5 způsobů, jak do stravy zařadit cvrččí protein

5 způsobů, jak do stravy zařadit cvrččí protein

15 Jun 2020Team Sens

Cvrččí protein je stejně kvalitní jako ten v hovězím mase, na jeho produkci je však potřeba 12x méně krmiva, 15x méně půdy, 2000x méně vody a vytváří 100x méně skleníkových plynů. Je to šance udělat něco pro vlastní zdraví i životní prostředí. Ne každý ale ví, jak tuhle novinku do stravy zařadit. Pojďme se podívat na pět jednoduchých tipů, jak na to.

#1 Odpolední občerstvení

Když ti dochází energie a je čas na pauzu, tak můžeš sáhnout po tyčince s cvrččím proteinem. Skládá se z ořechů, ovoce a cvrččí mouky. Dodá perfektní mix kvalitních proteinů, zdravé vlákniny a lahodné chuti.

Jestli nemáš zrovna chuť na sladké, tak jsou super alternativou cvrččí proteinové krekry a hrachové chipsy. Perfektně zaženou chuť na něco slaného či křupavého a také dodají spoustu proteinu, vlákniny a zdravých tuků. Najdeš v nich jen sušená slunečnicová a lněná semínka, cvrččí mouku a koření.

 

#2 Pořádné jídlo

Cvrččí protein může být i součástí tvých oblíbených jídel. Těstoviny z červené čočky a cvrččí mouky dodají spoustu bílkovin a vlákniny a mají nižší glykemický index oproti běžným pšeničným těstovinám. Už stačí jenom přidat oblíbenou omáčku a kompletní jídlo máš hotové za méně než 5 minut.

#3 Svačina na cesty

Ať už jdeš na výlet nebo máš jen náročný den v práci s vysokou pravděpodobností, že nebude čas na teplé jídlo, tak potřebuješ nutričně nabitou svačinu. Serious cvrččí proteinová tyčinka zažene hlad na pořádně dlouho s 20 g kvalitního proteinu v každé porci.

#4 Doplnění proteinu po cvičení

Cvrččí protein může být i součást tvojí tréninkové stravy. Čokoládový cvrččí protein mix dodá tvým hladovým svalům veškerý protein, který si žádají. Žádný cukr, syrovátka, ani nadýmání.

 

#5 Pečení a vaření

Cvrččí mouka může být přímou součástí tvého pečení i vaření. Každý recept obohatí o kvalitní bílkoviny, snadno vstřebatelné železo, vitamín B12 a extra vlákninu. A nejlepší na tom je, že ani nepoznáš, že si ji tam přidal, má totiž jemnou až neutrální chuť.

A vyzkoušej novinku - lískoořechový krém.

More articles